Oameni care trebuie lăsați să te lase

V-am spus că printre hobby-urile mele se află și dezvoltarea personală și educația financiară? dacă nu, vă zic acum. Sunt două lucruri care ar trebui să facă parte din educația noastră de formare, să se introducă în școli, să fim îndreptați către ele de mici, iar dacă asta nu se întamplă…ei bine, ajungem să ne plângem de milă când devenim adulți și nici măcar nu întelegem de ce.

Vă sfătuiesc pe toți cei care citiți acest articol, dacă încă nu ați apucat-o pe un drum să evoluați, să începeți acum! (sau „să începeți ieri!”, era o vorbă). De ce? pentru că dezvoltarea personală este răspunsul la toate întrebările ”despre nemurirea sufletului”, la toate problemele emoționale și psihice iar educația financiara, răspunsul la problemele financiare. Vă spun vouă pentru că și mie mi-a spus cineva care regretă că nu a știut mai devreme, dar a avut suficient curaj cât să-și zică „VREAU MAI MULT DE LA VIAȚĂ!”. Şi uite aşa a apucat-o pe acest drum pe care m-a îndrumat şi pe mine şi îi MULŢUMESC! De aceea, vă zic atât vouă să vă luminaţi cât şi să le spuneţi copiilor voştri să o facă. Veţi avea numai de câştigat – sănătate, bani, prieteni adevăraţi, persoane de valoare etc.

Ştiţi cum e vorba aia „Dumnezeu îți dă, nu-ți bagă și-n traistă”? așa e și aici, eu încerc să le dau un sfat bun tuturor, puțini îl vor asculta. Recunosc că am încercat mai mult cu unii decât cu alții pentru că așa am simțit eu, că nu am făcut tot posibilul, după care mi-am dat seama că unii nu merită efortul, pur si simplu, ei joacă teatru, îți cer ajutorul iar când tu vrei să-l oferi alergi după ei, de parcă ar fugi de tine de fapt, ceea ce se întamplă este o reacție psihologică, ei, de fapt, NU VOR SĂ FIE AJUTAȚI iar noi suntem fraierii care nu-i lăsăm să ne lase.

Referitor la acest lucru, am văzut persoane care încearcă să ajute dar au și ele de câștigat din asta iar dacă nu le iese pasența „pun bot”. Părerea mea e că ar trebui să treacă peste aceste situații fără cele mai mici regrete. De ce? pentru că acele persoane pentru care au vrut să facă un bine, nu merită energia nervilor consumați după încercare, energie ce poate fi folosită constructiv în alte scopuri. Și nu doar asta, poate chiar le facem rău celor cărora vrem să le facem bine dacă insistăm.

Nu uitați că binele general se reflectă asupra celui individual, nu invers! Dacă aveți ce să dăruiți, făceți-o, căci se va întoarce la voi, dar nu băgați pe gât nimănui.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: