Experiența permisului de conducere pentru categoria B

Ieri (15 septembrie 2015) am dat examenul practic pentru categoria B (traseul). Recunosc că nu îmi faceam prea mari griji din cauza că având permisul pentru cateogoria A deja de 6 luni, m-am obișnuit și cu traficul, și cu pietonii, cu respectarea regulilor etc. M-am temut însă că va fi mai greu pentru că totuși este o diferență mare între mașină și motocicletă. La motocicletă n-a fost nevoie de parcări, mers cu spatele, distanța laterală e simetrică etc. Mi-am făcut mai multe griji și la sală pentru că spre deosebire de A sunt mult mai multe întrebări și corectarea este alta, ai 26 de întrebări din care ai voie să greșești maxim 4. Din fericire eu am luat 26 dar am aflat abia în ziua examenului practic pentru că la ultima întrebare nu-ți dă feedback la DRPCIV.

În ziua cu examenul practic am avut ceva emoții și s-au amplificat când am aflat că sunt a 3-a la examinat. Am stat în mașină cu intructorul și am urmărit-o pe prima candidată. A greșit destul de grav, era normal să pice, mai exact, a avut tendința de a intra pe contra sens și a întors pe o trecere de pietoni. Aiurea….Următorul candidat, căruia i-am fost martoră, nu a greșit atât de rău inițial însă, până la urmă a făcut două greșeli uriașe; din păcate, am fost de acord, în gândul meu, cu examinatorul, deși mi-am zis ”nu am nicio șansă” pentru că, la sfârșit nu știam de ce e scorul atât de mare…56 de puncte penalizare….aiurea așa. După ce am dat și eu, deși cu mari emoții căci mi-a picat una dintre cele mai grele intersecții și la oră de vârf (era în jurul orei 08:30 a.m), mi-am păstrat calmul, am oprit când mi-a zis, și m-a felicitat zicându-mi că pot să iau permisul peste 2 zile.

După ce a plecat, am așteptat instructorul meu să ne ducă spre casă pe mine și pe băiatul care dăduse înaintea mea. Acesta mi-a spus de ce îl taxase așa de mult și mă liniștisem deși nu mai conta pentru ca eu luasem. În primul rând n-a mai apucat să intre în intersecție pe verde și s-a schimbat semaforul în roșu (deci, o dată, 21 de puncte penalizare) și el crezând că mai poate continua a pornit iar examniatorul i-a apăsat pe frână (intervenția examniatorului se penalizează tot cu 21 de puncte). Așadar, am realizat ce repede se strâng multe puncte penalizare, plus alte câteva observații pe care i le-a făcut.

Am plecat spre casă pe jos din locul unde m-a lăsat instructorul, cu zâmbetul pe buze și bucurie că am mai realizat ceva.

P.S am învățat pentru sală tot rezolvând chestionarele aici https://www.pdc.ro/chestionare-auto/b

P.S 2 De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: