Ești singurul responsabil de fericirea ta

Ieri am avut un moment de tristețe și am început să mă gândesc la ce-mi lipsește, să mă întreb. În mare parte imi place să cred că sunt ființă socială și mă simt nasol dacă nu sunt înconjurată de oameni sau dacă nu iau contact cu oamenii și bine-nțeles cam asta s-a întâmplat ieri. Mă gândesc, când am nevoie să iau contact cu persoanele care mi se pare ca rezonează cu mine și mă simt tristă că nu o pot face dar nu pentru că ar ține de mine, ci de ele, îmi dau de înțeles că nu mă vor în viața lor iar eu alerg ca un caine după ele. Concluzia? trebuie să le elimin pe cele care nu mă vor și să întâlnesc oameni noi cărora le va face plăcere să stăm din când în când să împărțim din experiențe.

De obicei, oamenii când sunt triști vor să găsească un vinovat. De cele mai multe ori sunt vinovați ei înșiși. Cum așa? pentru că fiecare dintre noi e responsabil pentru fericirea lui. Cum? prin faptul că e decizia fiecăruia dintre noi să alegem lucrurile care ne fac fericiți necondiționat sau condiționat de caracterul nostru la care nu trebuie să schimbăm nimic pentru a obține bucurie. Este responsabilitatea noastră să ne păstrăm fericirea după ce am obținut-o, cum? prin eliminarea celor care se întâmplă să ne-o tulbure, și nu neapărat intenționat.

Noi ne naștem fericiți, în cele mai multe cazuri, creștem fericiți iar apoi, din cauza alegerilor greșite, devenim nefericiți și încercăm în zadar să ne cautăm fericirea în alții sau cu ajutorul lor.

Este destul de greu să te detașezi de lume și să zici pur și simplu ”sunt fericit!” și ”mă bucur de tot ceea ce am” fără să intervină ceva care să te facă să simți opusul, dar este posibil, în mare parte, începând prin a elimina lucrurile care ne fac nefericiți. Și ca să vă dau exemplu, ma refer la orice, la anturaj, la obiecte, la vicii, la diverse persoane.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: