Încrederea se câștigă

Cineva mi-a sugerat să scriu despre încrederea în oameni iar sugestia ei sună cam așa: ”când putem să știm dacă e momentul să avem încredere într-o persoană”.

Voi începe cu percepția mea asupra acordării încrederii. Sunt genul de persoană care acordă un minim de încredere în primă fază când cunoaște o persoană, plecând de la premiza că dacă nu am deloc încredere, cum voi reuși să mă apropii cu adevărat? și că, oricine merită prima șansă. Cum spuneam, acord încredere, cunosc persoana din ce puncte de vedere ma interesează și pot, iar dacă se va lega o legatură de orice fel, atunci sigur se vor ivi multe momente în care îmi va demonstra caracterul: va minți sau nu, se va lăuda sau nu, va promite și va respecta sau nu.

Ca urmare, părerea mea e că putem avea încredere deplină într-o persoană într-un timp, relativ scurt, însemnând câteva luni, dacă în  tot acest timp am avut contact relativ des cu ea, de câteva ori pe săptămână, să zicem, și ne-a demonstrat că este o persoană onorabilă. În principiu, doar caracterul unui om îți va spune dacă poți sau nu să ai încredere în el.

Mai există un fel de oameni care mi-a trecut acum prin minte, ce-i drept, nu o să-i înțeleg, care, față de cei apropiați din totdeauna se poartă într-un fel, iar față de străini într-un alt fel ceea ce denotă fie că nu vor alte persoane în jurul lor fie se tem de asta.

Referitor la redobândirea încrederii, părerea mea e că odată pierdută sau „zdruncinată”, încrederea revine extrem de greu sau deloc, bine-nțeles, în cazul persoanelor care au fost dezamăgite cu adevărat.

Dacă încrederea a fost superficială, pierderea ei este nesemnificativă.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: