„Eu tre’ să știu tot!”

Azi am să vorbesc despre unul din cele mai importante motive pentru care m-am despărțit de partenerul de viață după aproape 3 ani. Se numște „INTIMITATE PERSONALĂ”.

Poate ați întâlnit în viață, sau poate veți întâlni, persoane care vor vrea să știe totul despre voi, cu lux de amănunte. Ei bine, ei ar trebui să înțeleagă că atunci când întrec măsura, li se va răspunde cu „nu pot să-ți spun asta/să răspund la asta!” și vor trebui să accepte. Trebuie să înțelegeți că toți avem dreptul la intimitate personală. Ce înseamnă asta? înseamnă multitudinea gândurilor și sentimentelor pe care le purtați și țin numai de voi! O să încerc să exemplific pentru a nu se înțelege greșit.

Dacă în viață vi s-au întamplat lucruri de care știți doar voi și nu doriți să împărțășiți cu nimeni, respectiv, sunteți singura persoană care știe, acest lucru face parte din intimitatea personală. Discuțiile private cu anumite persoane din viața voastră, în care aveți încredere, discuții purtate prin telefon sau rețea de socializare, deasemenea, fac parte din intimitatea voastră. Nu permiteți nimănui să vă pătrundă intimitatea fară consimțământul vostru, e greșit!

Ceea ce nu poate face parte din intimitatea voastră sunt minciunile, lucrurile rele pe care le-ați făcut și le ascundeți, lucruri care odată aflate vor răni pe cineva. Greșelile față de cei din jur și ascunse, NU fac parte din intimitatea voastră, ele pot fi aflate sau nu, în funcție de curajul vostru de asumare.

Cine nu poate înțelege că dreptul la intimitate este real și foarte normal, acela trăiește într-o altă lume și va avea de suferit sau va face pe alții să sufere.

De aia se numeste „intimitate” pentru ca te priveste profund si doar tu alegi cui poti impartasi acele lucruri care tin de ea.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

 

 

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: