Iubirea nu coexistă cu ura

Din păcate, sau din fericire, Dumnezeu mi-a dat o persoană în viața mea care m-a învățat că unii oameni nu pot avea limite, de niciun fel, nici de nebunie, nici de nesimțire, nici de iubire, nici de ura, nici de tupeu…. de nimic. Pentru ei viața e o provocare în adevarul sens al cuvântului, uită de ei cu totul pentru a obține ceea ce-și doresc. Persoana despre care vorbesc era extrem de contradictorie în ceea ce zicea și făcea dar cu atâta convingere încât cineva prea tânăr, sau chiar în vârstă dar fără experiență, iar fi căzut pradă extrem de ușor.

Ceea ce nu știe această persoană e că omul se mai satură de anumite lucruri, și oricât de greu i-ar fi, renunță la ele până la urmă dacă ii fac rău.

în principiu am vrut să adresez un mesaj femeilor, pentru că ele sunt mai influențate și mai influențabile negativ de către bărbați decât invers, dar îl adresez și bărbaților totodată: nu poți spune cuiva „te iubesc” și să-i dai în cap la fel de ușor. Prin orice relații ați trecut sau veți trece, aveți grijă ca persoana de lângă voi să asigure întodeauna concordața între ceea ce zice și ceea ce face, altfel, nu se poate, altfel, reprezintă abureli, înșelăciune, imaturitate, gândire și sentimente haotice.

Iubirea și ura pornesc din două puncte paralele și se îndreaptă către direcții total opuse, mergând spre infinit, neatingându-se vreodată, nici măcar apropiindu-se.

Când ai un trecut cu o persoană, poate lucrurile nu mai merg bine, vrei să o iei pe alt drum, fii sincer cu tine și cu ea, nu e loc de ură, chiar dacă iubirea s-a stins. Dar să adresezi cuvinte jignitoare, pentru că nu întelegi de ce s-a terminat, și apoi să mai și pretinzi că nu ai vrut, că ai ripostat din durere…. din durerea cui? când nu ți s-a facut niciun rău real, ba chiar un bine, aș zice. Că dacă nu mai iubești o persoană și-i spui treaba asta, fără să-i înșeli promisiunile/ așteptările/ gesturile etc, consider că este un act de curaj, sinceritate și respect. Nu ar trebui să rănească decât dacă este dus în secret.

Trebuie să înțelegeți: incompatibilitatea este reală! Nu există „nu știu ce s-a-ntamplat, ne-ntelegeam așa bine….”, fiți atenți la semne, fiți atenți la partener, comunicați, fiți sinceri, nu vă aruncați în angajamente necunoscând persoana minimal, căutați compatibilitatea, stiți ce vreți de la el/ea, v-ați convins că nu are? sănătate și mergeți mai departe fără minciuni și răni intenționate din frică sau eu mai știu ce. Adevărul nu doare, adevarul salvează suflete de sechele pe termen lung!

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: