Acțiunile reprezintă alegeri, nu fapte predestinate.

Am citit un articol al unui anume Bogdan Stoica, care m-a intrigat foarte tare. El spune ceva de genul că un barbat e interesat în primul rând de sex când caută o femeie, respectiv de frumusețea fizică a acesteia pentru ca să-l incite și că restul lucrurilor bune la ea sunt doar bonus.

Probabil multi dintre barbati sunt de acord cu el, posibil toți. Eu vorbesc însa din punctul de vedere al unei femei: nu-mi place să fiu vazută ca un consumabil, frumos ambalat, atractiv, pregătit să satisfacă nevoile clientului. Dacă un bărbat nu e familiarizat cu sentimentul de care vorbesc, îl sfătuiesc să intre într o cușcă în care stă un leu flămând. Așa, va afla sentimentul de frică provocat de privirea bestiei flamânde „urmează să fiu mâncat…”. Să nu mai vorbim de faptul ca uneori prădătorii se mai și „joaca”, prin acel joc al pândei, al vânatului în sine. Așa se simt si unele femei, cu siguranță, poate majoritatea, când bărbații vin la ele cu propuneri indecente, cu nerabdare, „flămânzi”.

Nu cred că bărbatul e o ființă proastă, așa cum spune Stoica, că îl interesează doar sexul, în primul rând sexul, altfel, de ce marii filozofi sunt bărbați? consider ca bărbatul, fiind om, e ființă rațională și ar trebui să calibreze lucrurile.

Ați văzut filmul „Twilight”? dacă nu, vi-l recomand. Dincolo de părerile de rău ale unora care l-au urmărit, filmul pune în evidență câteva lucruri omenești, morale. Pentru cei care nu știu o să spun pe scurt la ce ma refer:

Faptul că grupul, familia Cullen, erau vampiri, trăia deceniu după deceniu mutându-se pentru a nu li se afla adevarata natură și că se hrăneau „artificial”, adică cu sânge de animal și nu uman, reprezintă o alegere morală. Ei au ales să nu rănească oamenii, care nu aveau nicio vină, doar pentru faptul că puteau. Cel mai tânăr dintre ei, Edward Cullen, a înțeles ca are o putere incredibilă față de oameni și se simțea vinovat pentru asta, motiv pentru care a ales să nu o folosească împotriva lor, ci să-i apere de nedreptatea lumii în care trăiesc, un alt lucru moral.  Alte câteva sunt ilustrate în relația cu femeia iubită. Pentru alte concluzii vă invit să vizionați acest film.

Pentru o femeie e important ca bărbatul să aibă multe calități, oare bărbatul se mulțumește doar cu sex? mi se pare greu de crezut, mai ales că am întâlnit cel puțin trei bărbați care au lăsat femei de la care primeau sex excelent, pentru femei cu care aveau lucruri mai profunde în comun.

Așadar, precum femeile, și bărbații pot alege rațional și complex, nu instinctual și minimal. Totul e o alegere, în funcție de caracter și dezvoltare personală.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: