Mai bine doar unul decât niciunul

Oameni buni, trăim într-o lume în care oamenii fac din ce în ce mai multe greșeli și își aleg din ce în ce mai greșit partenerii de viață deși vremurile s-au schimbat iar acum putem alege! Nu mai trăim în vremurile în care am fi fost obligați să trăim cu aceeași persoană toată viața indiferent de cum ne-am fi înțeles, nu mai trăim în vremurile în care părinții să ne sugereze partenerul de viață sau chiar să ni-l impună.

Trăim în lumea în care alegem greșit și conștientizăm târziu. Dar niciodată nu e prea târziu! Am întâlnit oameni care încă mai au mentalitatea de pe vremea lui Ceaușescu că dacă sunt căsătoriți și mai au și copii, nu au voie să se despartă, din cauza copiilor, că vor suferi. Am să vă spun o singură poveste legat de asta deși am auzit multe altele.

Știu o femeie care avea doi copii și prezenta risc ridicat de a dezvolta o boală dacă l-ar fi născut pe al treilea. Dar a facut-o oricum pentru că își dorea o fată, ceea ce a și obținut. Lucrurile s-au înrăutățit deoarece bărbatul ei nu o ajuta atât cât trebuie chiar începea să o încurce. El a devenit alcoolic iar ea a încercat să renunțe la el, să divorțeze. Prin anii ’90 se practicau, probabil, sfaturile de genul „rezistă de dragul copilului/copiilor”, însă ce nu știau ei atunci e ca prin asta, poți face mai rău copiilor decât ai fi făcut dacă te-ai fi despărțit de persoana respectivă. Cum e în cazul femeii despre care vorbesc. Boala pe care a dezvoltat-o era foarte delicată. Nu avea voie să facă efort fizic sau psihic, nici să se supere. Ceea ce a și facut din cauza bărbatului alcoolic. Așa că lucrurile s-au înrăutățit. El a decedat în câțiva ani după ce, în mod ironic, starea ei era de 10 ori mai rea. După alți câțiva ani s-a stins și ea. Chiar dacă doi dintre copiii ei erau destul de mari, cel de-al treilea înca mai avea nevoie de ea. Așadar, cei trei copii au rămas fără ambii părinți. Nu era mai bine să-i aibă, separat decât deloc?

Gândiți-vă la asta, iar dacă veți face alegeri greșite, nu vă fie teamă să le reprimați, puneți în balanță și judecați înainte de a acționa, renunțați la clișee!

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: