De ce faci contra?

Acum câteva zile m-am întalnit cu un cunoscut din cartier care mi-a spus că e pasionat de mașini și că vinerea ce urmează se va duce la curse ilegale. Imediat mi-a venit în gând, de ce trebuie să fie ilegal? să existe pericol atât pentru cei care le organizează cât și pentru cei din jur?

Am reflectat puțin asupra situației și mi-am răspuns: „pentru că nu li se dă posibilitatea să o facă legal.”. Lipsa posibilităților din țara noastră, deloc justificată, impinge oamenii la a face ilegalități: zi de zi se întamplă lucruri ilegale, traversatul prin locuri nepermise, aruncarea gunoaielor peste tot, consumul drogurilor, vânzarea fără a plăti contribuții (la asta cică se lucrează acum a-i impulsiona pe oameni să primească iar pe comencianți, să ofere bonul fiscal), oferirea șpăgilor etc.

E adevărat că e în natura umană, parcă, să facem opusul a ceea ce ni se zice, dar, poate, pentru că nici nu ni se oferă o alternativă mai bună sau deloc. Așa sunt și copiii, părinții le spun: „nu ai voie să faci asta!”, dar de ce nu au voie sau ce au voie să facă în schimb, nu le spun.

în țările civilizate lucrurile se întamplă mult mai controlat pentru ca societatea și membrii ei să nu aibă de suferit.

Sper că într-o bună zi, oamenii să lupte pentru drepturile lor și să le facă legale. Până la urmă, mai bine legalizezi măsurat ceea ce e ilegal decât să lași ilegalitatea să fie legală și fără limite. Părerea mea.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: