Lupul schimbă blana, dar năravul, ba!

Deși sunt de acord cu multe vorbe din popor, aceasta a început să îmi dea îndoieli. De mică am fost influențată de oameni care spuneau că un om, dacă a trecut de o anumită vârstă, nu se mai schimbă. De acord în mică măsură, în sensul că da, un om poate păstra anumite obiceiuri toată viața, dar, ceea ce mulți nu conștientizează, e că omul se schimbă permanent.

Sunt două feluri în care un om se poate schimba: în bine sau în rău, totul depinde de mediul în care trăiește. Chimistul Lavoisier spune că „În Natură, nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă, totul se transformă.”. Așa este și cu oamenii, atâta timp cât ei își desfășoară activitatea pe parcursul vieții în locuri diferite, înconjurați de oameni diferiți, petrecând o anumită perioadă în fiecare din situații, vor adopta un comportament lejer acelei situații, în acea perioadă, și pot păstra din ceea ce au adoptat, mai departe.

Există oameni care poate „au început cu stângul” viața, dar au în interiorul lor ceva ce-i poate aduce pe calea cea bună, acei oameni, cu stimulii potriviți, pot să-și dezlănțuie dorința de a evolua, de a se schimba în continuu, în bine.

O să vă pun o întrebare la care să vă răspundeți vouă, sincer: de câte ori ați zis în viață că nu veți face anumite lucruri și la un moment dat, cu stimulul potrivit, ați făcut acel lucru? probabil de aici și vorba că „niciodată să nu spui „niciodată”!”.

Am întâlnit persoane în viața mea, persoane apropiate, pe care pot spune că le cunosc, că s-au schimbat aproape radical pe parcursul a 2-3 ani, persoane cu varste între 19 și 36 de ani.

Am să vă povestesc pe scurt: una dintre ele era extrem de atentă la ce manancă, să fie calitativ, nu neapărat sănătos, să fie îmbracată bine, să fie văzută bine, să trăiască în lux. Era o persoana mincinoasă, încerca să scape ușor din orice prostie, era perversă, era superficială. După ce am reîntâlnit-o după câțiva ani, parcă nu mai era ea. Era o persoană cu totul altfel, grijulie, nu-i mai păsa de ceea ce o înconjoară material, era foarte atrasă de sufletele oamenilor și de ce se întamplă spiritual în jurul ei. A întalnit un stimul care a schimbat-o.

O alta persoană era foarte moale. Se lăsa influențată de toată lumea, nu știa să zică „Nu!” profitorilor, nu se gândea la sine, îi păsa mai mult de ceilalți decât de ea. Era o persoană bună, doar că își făcea rău și nu conștientiza. Peste alți câțiva ani, am început să observ o schimbare mare: determinare, duritate, dozaj în bunătate, dorință mare de schimbare în mai bine. Parcă nu am mai recunoscut-o, deși recunosc, e o schimbare bună pentru că dorința ei a fost de a evolua și astfel a întalnit stimulul care a adus-o în situația de a nu mai înghiți și de a trage linie atunci când trebuie.

A treia persoană despre care vreau să vorbesc este una care a fost înnecată într-un viciu pentru foarte mulți ani, un viciu puternic, deloc ușor de renunțat la el. Puteam să bag mâna în foc că nu va renunța vreodată și că nici măcar nu va micșora problema, însă, cu stimulul potrivit, am observat cum începea să renunțe. Nu mi-a venit să cred.

Ultima persoană despre care vreau să vorbesc sunt eu. Recunosc că încă sunt tânără dar și eu am descoperit că am în mine dorința de a vrea ceva mai bun. Când eram adolescentă eram extrem de sensibilă, îmi păsa dacă mă înjură și un străin pe stradă. Acum, după ce am fost stimulată să învăț dezvoltare personală, am învătat să nu mai dau importanță decât lucrurilor care merită. Sunt o persoană schimbată, și nu mă voi opri aici, deoarece pentru a avea o viață bună, tu ești cel care trebuie să devină mai bun. Și când spun „mai bun” nu mă refer neapărat la „mai sufletist” ci la superior în toate aspectele: mai inteligent, mai răbdător, mai atent, mai curajos, mai constient, mai înțelept, mai bogat, mai mărinimos, mai harnic, mai bucuros.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: