Așteptările nerealiste înseamnă dezamăgire

Am tot citit pe facebook variații ale unui lucru care se referă la faptul că nu e bine să ai așteptări deoarece vei fi dezamagit. Într-adevăr, în viață, e bine să nu te aștepți la prea multe lucruri dacă nu ai certitudinea lor, mai ales din partea oamenilor. Nu poți pretinde ca ei să se țină de cuvânt, ori să se priceapă, în general, la anumite lucruri, ori să fie oameni pe care să te poți baza în anumite momente. Nu trebuie să ai așteptari nici măcar de la propria persoană. Trebuie doar să-ți fixezi un scop și să-l urmezi cu toate resursele tale, ce va ieși, depinde doar de efortul și priceperea ta.

În al doilea rând sunt persoane care nu oferă în general, în schimb au așteptări. Păi, cu atât mai mult nu ai voie să ai așteptări de la cineva căruia nu i-ai oferit nimic. De obicei, dacă vrei ceva de la cineva, întâi ar trebui să-i dai ceva.

Cineva mi-a zis cândva să nu aștept nimic de la nimeni pentru că dacă vreau ceva trebuie să-mi iau singură. Și așa a fost în mare parte din timp.

Trebuie să luptați pentru drepturile voastre și să munciți din greu pentru a vă împlini visele. Mulți mi-au spus că sunt pesimistă, dar eu le-am zis că sunt realistă. Prefer să rămân cu picioarele pe pământ să nu am de unde cădea, decât să visez plutind pe norișori și când mă trezesc să mă lovesc.

Și trebuie să recunosc, a dat rezultate. Au fost momente când am crezut că nu voi trece anumite examene și le-am trecut. Sau altele când mi-am făcut socotelile financiare într-un fel și au ieșit mai bine. E bine să te aștepți la mai rău pentru a avea o surpriză placută, decât să te aștepți la bine și să ai suprize neplăcute.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: