Nimeni și nimic nu e de neînlocuit!

Să vă povestesc cum am învățat eu această lecție: când eram adolescentă, între 17 și 19-20 de ani am avut mai multe idile. Toate mi-au plăcut și în toate pot spune că am fost îndrăgostită lulea și, în final, dezamagită. Intuiți ce spuneam de fiecare dată? spuneam „n-o să mai iubesc niciodată”, „n-o să mai întâlnesc pe nimeni care să mă facă să mă simt așa bine” etc, și, ghiciți ce? treceau câteva luni și se întampla iar.

Niciuna din relațiile pe care le-am avut n-au fost la fel, dar eu m-am simțit la fel de bine sau poate chiar mai bine cu fiecare relație. Și stiți de ce? pentru că problema nu e că persoanele pe care le întâlnim sunt diferite ci faptul că noi suntem foarte complecși și putem simți un miliard de lucruri în situații diferite. Asta uităm când urmează să ne desparțim de cineva și credem că totul s-a terminat la acea persoană, uităm că suntem capabili să simțim mult mai mult iar o singură persoană nu e suficientă să ne facă să le simțim. Nu mă înțelegeți greșit, atunci când ești într-o relație, și ești fericit, nu ai voie să mai cauți și altceva, dar dacă nu ești, adu-ți aminte că poți avea mult mai mult de atât doar că nu ai curaj să vezi.

E testat. Eu, una, m-am convins, NIMENI ȘI NIMIC NU E DE NEÎNLOCUIT! În ultima relație, cea mai lungă și cea mai diversă, pot spune, m-am temut cel mai mult că așa ceva n-o să mai găsesc și mi-era frică să renunț chiar dacă nu mă simțeam deloc împlinită. M-am trezit la realitate, mai ales când am auzit și celebra expresie „altul ca mine, nu mai găsești!”, și, ghiciți ce? mi-am dat seama că tocmai altul ca el nu vreau să mai găsesc!

Andrei Vulpescu a scris un articol exact referitor la faza că „altul/alta ca mine, nu mai găsești!”. Recomand.

Nu vă temeți să ieșiți din relații care nu vă oferă ce vă doriți, veți realiza că pierdeți timpul dacă rămâneți. Priviți înainte și gândiți-vă că omul este o mare imensă de semntimente și gusturi. Veți realiza că vă plac lucruri pe care nu vi le-ați imaginat niciodată. Nu vă fie frică să experimentați, iar cândva, alegerea va fi a voastră și nu invers.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: