Viața e ca un joc de șah

Pentru cei care nu au auzit încă de șah sau nu știu ce este, puteți căuta pe google. Este un joc de strategie inventat cu foarte mult timp în urmă și care necesită multă răbdare, inteligență și atenție pentru a-l juca.

Așa este și în viață. cu cât îți lipsesc aceste trei lucruri, sau cu cât sunt mai puțin definite, cu atât viața ta va arăta mai dezordonată și mai puțin dispusă să devină placută pentru tine.

Ar mai fi un element important: sa nu-ti subestimezi niciodata adversarul, în cazul vieții, oamenii din jurul tau. Acorda-ți timpul necesar în tot ceea ce ai nevoie sa faci, mai ales dacă sunt lucruri importante. În șah, ca și în viață, trebuie să privești mereu cu câteva mutări înainte, să estimezi ce se va întampla și să găsești cât mai multe variante de răspuns dar și o cea mai bună soluție, iar celelalte să-ți rămână de rezervă.

Mă gândeam zilele astea la trecutul meu, motiv pentru care am vrut să scriu acest articol, că, dacă aș învăța să am cu adevărat răbdare, dacă m-aș gândi mai mult înainte să acționez și înainte să vorbesc și dacă aș fi mai atentă la ce se întamplă în jurul meu, aș avea o viață mai bună, motiv pentru care am să încep să aplic aceste lucruri.

Poate ați auzit de un zvon cum că n-ar fi bine să te legi de trecut când trăiești prezentul. Părerea mea e că din trecut trebuie să înveți și să ții minte învățătura, căci cine nu învață din istorie, e sortit să o repete.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: