Tehnologia ne controlează pe noi sau noi controlăm tehnologia?

Am mai citit adineaori un articol in care se spunea ca suntem dependenti de smartphone-uri. De acord, dar, ce am fi fara ele? intr-o lume in care peste tot e aglomerat iar timpul inseamna bani, ne-ar lua foarte multe resurse sa ne putem folosi de ceea ce smartphone-ul ofera intr-un singur pachet. Cu aplicatiile de pe smartphone poti sa-ti comanzi mancare, poti sa comanzi un taxi, uber, poti sa-ti ridici hainele de la spalatorie, poti sa-ti platesti facturile, sa trimiti bani sau sa-ti verifici la orice ora cati bani mai ai si asa mai departe, poti sa faci o gramada de chestii! Suntem dependenti si o recunosc dar conteaza catre ce utilitati ale smartphone-ului ne canalizam timpul si energia. Putem da vina pe tehnologie ca provoaca dependenta? atunci dam vina pe tot ce e util pentru ca suntem dependenti de lucrurile utile!

Totul tine de autocontrol. Asa cum medicamentele care fac bine se pot transforma in droguri si fac rau, asa si telefoanele de tip smart pot provoca dependenta negativa prin folisirea aplicatiilor care ofera o placere de moment (precum jocurile) si genereaza inconstient pierdere de timp. Depinde numai de noi cum ne folosim de ceea ce ofera mediul iar parerea mea e ca atunci cand oamenii devin dependenti de chestii inutile inseamna ca acolo i-a adus caracterul lor, acolo i-a adus dorinta lor pentru superficialitate, pentru inutilitate, pentru ineficienta – asta rezulta cand pierzi timpul!

Asadar, tine de voi sa hotarati cum vreti sa va petreceti mare parte din viata: dezvoltandu-va, sau pierzand resurse importante pentru a sta pe loc.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: