Cea mai importantă persoană din viața ta ești tu

Am citit acum un articol de-al lui Vulpescu intitulat „Nu am timp” si mi-am amintit ca exact la asta m-am gandit si eu atunci cand am decis sa nu mai scriu urari de sarbatori ci doar persoanelor apropiate sa le spun clasicul „La multi ani!”. Mi-am cerut scuze tuturor persoanelor carora nu le-am raspuns la urari si nici nu le-am scris ceva din proprie initiativa.

De ce nu mai scriu? pentru ca as fi ipocrita. Nu am timp sa le vorbesc in timpul anului si abia ma vad cu prietenii, in schimb le scriu de sarbatori – aiurea. Le pot ura de bine oricand si din nou, imi cer scuze pentru durul adevar dar cea mai importanta persoana din viata mea sunt EU. Urmatoarele sunt rudele, iubitul, prietenii etc si cu cat ierarhia creste, cu atat timpul meu distribuit lor, scade, si, evident, cu cat ei se afla mai jos in ierarhie, cu atat primesc mai putin timp spre deloc din partea mea.

Imi pare rau, asta este realitatea si de aici s-a nascut vorba „Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul”. Ma refer la noi, romanii, pentru ca ducem o viata dezorganizata intr-o societate corupta si ineficienta, trebuie sa invatam sa ne prioritizam activitatile si sa avem singuri grija de noi. Oricat de mult ne-ar placea sa credem ca nu suntem singuri, de cele mai multe ori se intampla sa fim neajutorati.

Timpul este resursa noastra cea mai de pret, nu trebuie irosita ci gestionata cu atentie pentru ca nu se recupereaza si, desi pare gratis, nu e, se plateste cu fiecare unitate de timp smnificativa in viata ta. Cum? prin ingrijirea sanatatii, gestionarea stresului, asigurarea odihnei necesare prin somn, executarea activitatilor zilnice etc. Pastrati-va timp pentru A TRAI si distribuiti timpul resurselor necesare savurarii vietii!

Se spune ca timpul este cel mai frumos cadou pe care-l poti da cuiva, pentru ca nu-l mai poti lua inapoi. Aveti grija cui dati acest cadou pentru a nu regreta mai tarziu.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: