Diferența o face educația, nu genul

Am vazut adineaori o poza simpatica pe facebook, care banuiesc ca era de pe 9gag, am retinut esentialul: baietii gandesc practic si nu complica lucrurile cand cauta raspunsuri iar fetele complica lucrurile, fac din tantar armasar si transforma totul intr-o tragedie cand au o problema. Nu spun ca nu e adevarat, in cele mai multe cazuri este, insa de ce? am o teorie: de vina e modul in care am fost invatati.
In cei sapte ani de acasa invatam obiceiurile de buna crestere dar si comportamentul care ne arata din ce categorie facem parte, fete sau baieti. Si nu e de ras, caci sunt barbati care ajung sa fie homosexuali din cauza ca atunci cand erau mici s au jucat cu papusile. Atunci invatam „unde ne e locul”, atunci fetitele invata sa fie mironosite si baietii incurajati sa fie barbati.

Nici baietii nu sunt indoctrinati cum trebuie cand li se spune de mici „fii barbat!”, pentru ca atunci cand esti copil, esti copil si atat! Trebuie sa te porti ca atare, sa razi, sa plangi, sa te joci si sa inveti ceea ce te atrage. Este si un filmulet pe aceasta tema. Da! Barbatii sunt puternici fizic, dar nu si mental, daca nu-si antreneaza psihicul nu fac altceva decat sa devina niste marionete frustrate. Nu esti barbat pentru ca esti dotat de la natura, ci devii barbat in urma actiunilor si alegerilor pe care le faci, dovedind ca esti capabil sa iubesti, sa protejezi, sa muncesti, sa evoluezi.

Referitor la fete am vazut un filmulet interesant despre modul in care fetele fac lucrurile si interviul consta in cateva lucruri pe care diferite persoane, atat fete cat si baieti, trebuie sa le exemplifice prin executia activitatilor „ca o fata” (like a girl). Era vorba de alergat, aruncat, luptat etc. In toate aceste exemple se arata slabiciunea, neindemanarea, fetelor de a face acele lucruri corect sau suficient de bine. Filmuletul este tocmai pentru a arata apoi, de fapt ca noi, fetele, putem face aceste lucruri foarte bine si ca de fapt totul pleaca de la mentalitate: fetele sunt slabe, proaste, mironosite etc iar baietii opusul. Total gresit, sunt atatea dovezi prin care s-a aratat ca unele lucruri facute de baieti sunt chiar mai bine facute de catre fete. Filmuletul cu pricina il g asiti aici.

Asadar, aceasta comparatie si toate parerile exagerate despre fete si femei, nu sunt decat un rezultat al educatiei, al gandirii societatii, nu reflecta nicidecum realitatea.

Fetelor, daca cineva mai spune ca nu sunteti in stare, nu ascultati, faceti ceea ce vreti si aratati-le ca se poate!

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

 

 

 

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: