Avem nevoie de confirmări când ne simțim nesiguri

M-am lovit de multe situatii in contradictoriu legate de persoana mea, mai exact, am intalnit persoane care imi spuneau ceva despre mine si persoane care spuneau altceva sau chiar opusul, deci, pe cine sa cred?

Parerea mea e ca trebuie sa ma cred pe mine in primul rand. Daca sunt constienta de ceea ce sunt si nu sunt, ceilalti vor face doar sa confirme sau sa infirme ceea ce eu cred despre propria persoana. Uneori, persoanele care infirma s-ar putea sa depaseasca numarul persoanelor care confirma, drept urmare, cautam sa echlibram situatia si sa ne convingem de adevar.

Este o discutie mai ampla de purtat pe aceasta tema deoarece exista si varianta ca noi sa ne supraestimam sau subestimam, insa exista un indiciu care va poate calauzi: „cin’ s-aseamana, s-aduna”.

Daca cei din jurul vostru va considera persoane placute si va seamana, atunci inseamna ca sunteti persoane agreabile, iar daca nu, nu.

Asadar, fiti atenti la voi iar daca nu sunteti siguri de ceea ce vedeti, fiti atenti si la cei ce va inconjoara, poate veti gasi raspunsuri, mai ales ca se spune ca suntem media celor cinci persoane cu care petrecm cel mai mult timp.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: