Moneda de schimb în cuplu

Credeti ca un cuplu se bazeaza pe un schimb de servicii? nu! De aceea nu exista moneda de schimb in cuplu. Singura moneda de schimb sunt sentimentele reciproce, primesti ceea ce oferi!

Si cum ceea ce oferim nu trebuie sa ne displaca cand oferim, la fel nu trebuie sa ne displaca ceea ce primim, e simplu.

Sa elaboram un pic – atunci cand va nimeriti intr-o relatie si intampinati pentru prima data o situatie in care partenerul/a iti spune „uite, eu fac asta pentru tine daca si tu faci asta pentru mine”, se pun doua semne de intrebare si anume: 1. „daca eu fac asta pentru el/ea, ma afecteaza emotional/psihic/fizic in vreun fel?”. Daca raspunsul este  „da”, atunci s-a terminat! Insa, daca raspunsul este „nu”, inseamna ca poate avea loc un schimb de sentimente frumos, in care niciunul nu are de pierdut, eventual, are de castigat.  Si 2. „oare el/ea face asta fara sa se intrebe daca il/o va afecta negativ in vreun fel?”. Din nou, daca raspunsul este „da”, este grav, pentru ca in timp se pot aduna frustrari si se vor revarsa si asupra partenerului caruia ai vrut sa-i faci un serviciu. Daca raspunsul este „nu”, atunci inseamna ca totul este asumat si nimic nu este fortat si totul va decurge in armonie pe principiul: „eu fac asta pentru ca imi place si tie iti place ce fac pentru tine, iar tu faci asta pentru ca iti place iar mie imi place ce faci pentru mine” (luand in considerare si situatia in care lucrul facut nu are neaparat un impact pozitiv asupra persoanei care il face dar nici unul negativ, respectiv, ii este indiferent/comod).

Daca se intampla ca in cuplul pe care-l formati sa ajunga un schimb de servicii, respectiv fiecare dintre voi renunta la ceva pentru celalalt, s-ar putea ca relatia sa nu dureze prea mult sau sa dureze fiind din ce in ce mai defectuasa si se va termina la un moment dat cu siguranta. Intr-o relatie nu se fac compromisuri.

Alegeti-va partenerii cu grija, fiti darnici, dar nu va daruiti pe voi, pentru ca sunteti tot ce aveti!

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: