Nu-i uitați pe bătrâni!

Poate suna ciudat dar multi dintre batranii intalniti de noi pe strada si cei din familiile noastre, merita respectul mai mult decat oricine din lume pentru ca ei au dus o viata la capat, au muncit, au crescut copii si nepoti, au supravietuit in lupta cu sanatatea subreda.

Parerea mea e ca tinerii au o mare responsabilitate fata de batranii ce merita respect si anume aceea de a avea grija de ei! Cum? nu ma refer doar la a sta langa ei si a le cumpara ce au nevoie sau a le gati, poate, ci si la a-i invata modul nostru de viata civilizat – o igiena buna, o companie placuta, un comportament adecvat in anumite situatii.

Sa va spun mai pe larg la ce ma refer: am intalnit persoane varstice care miroseau urat, sunt sigura ca, copiii lor nu stau prea mult in preajma lor pentru a-si da sesama ca civilizatia inseamna curatenie. Un alt exemplu ar fi faptul ca unii dintre ei nu stiu sa foloseasca toate lucrurile puse in oras la dispozitie pentru a fi civilizati si intreaba oamenii pe strada, cand, in mod normal, o data pe saptamana, poate, ar trebui sa iasa cu cineva din familia lor si sa le arate in ce lume traim.

Ei se lovesc zilnic de lucruri noi pentru varsta lor si nu ii ajuta nimeni sa se adapteze. Puteti incepe cu cei de langa voi, cu bunicii si vecinii, ajutati-i si vom trai intr-o lume mai buna. Batrani cum sunt, inca au suflet, iar unii dintre ei poate, ajung sa se poarte urat tocmai din cauza asta, ca se simt respinsi din societatea pentru care au muncit.

Nu uitati ca multi dintre noi am ajuns unde am ajuns si avem ce avem multumita bunicilor si parintilor nostri care, vor imbatrani la randul lor, asadar, ajutati-i!

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: