Schimbarea începe cu tine

Schimbarea incepe cu fiecare dintre noi, atunci cand ne dorim ca ceva sa se schimbe in bine, va trebui ca fiecare dintre noi sa se schimbe, cate putin, in bine, de ce? pentru ca suntem unul! Suntem ca un organism viu si fiecare dintre noi reprezinta o celula, un organ sau un muschi al acestuia, suntem un sistem, in care daca ceva nu functioneaza cum trebuie, sistemul nu va functiona cum trebuie. Suntem o societate si fiecare individ conteaza atat cand e vorba de rau cat si cand e vorba de bine.

Trebuie sa intelegem ca numai impreuna vom aduce binele general, nu binele individual se va raspandi catre general ci invers – binele general se va raspandi catre fiecare in parte atunci cand este stabilit. De aceea, este important ca fiecare dintre noi sa nu se gandeasca doar la el insusi ci la toti cei pe care ii afecteaza cu actiunile sale, de aceea este important sa fim altruisti, pentru ca binele se va intoarce la noi.

Incerc sa raspandesc aceasta mentalitate, aceasta idee, pentru ca atitudinea porneste in urma gandurilor impulsive si cele mai multe ganduri impulsive le putem receptiona prin educatie, de aceea ar fi important ca o gandire ca asta sa fie introdusa in scoli, in ciclurile primare si apoi sa fie reamintita in clasele finale. Asta nu se va intampla prea curand, insa nimeni nu va impiedica sa va invatati copiii acasa.

In lumea noastra nu exista o lupta intre bine si rau, ci o lupta intre oamenii cunoscatori si cei ce traiesc in bezna nestiintei. Trebuie sa deschideti ochii! Trebuie sa incepeti sa va intrebati „de ce?” si sa cautati raspunsuri si sa luptati pentru indreptarea lucrurilor in directia buna. Nu mai urmati spiritul de turma, incercati sa judecati si sa decideti voi ce e bine si ce nu. Faptul ca ajungeti la aceeasi concluzie cu alti 100, nu inseamna ca v-ati luat dupa ei, ci ca asta este gandul comun la care ati ajuns. Nu mai luati nimic de bun fara sa analizati situatia. Din cauza spiritului de turma s-au tras in jos mase de oameni, pentru ca au gresit cativa iar ceilalti, fara sa stie ce se intampla, au mers cu ei, fara sa se intrebe „de ce sa fac asta?”.

Sunt situatii in care, poate, nu stiti ce sa credeti, pe cine sa urmati sau ce sa faceti, atunci exista o voce interioara a voastra care va indeamna oarecum; acea voce se numeste intuitie. Daca nu stiti ce sa faceti, ascultati-va intuitia, doar asa veti fi impacati chiar daca nu a fost decizia buna. Poate veti lua mai multe decizii gresite pe baza intuitiei, dar, este mai bine decat sa va luati dupa altii doar pentru ca va spun ei asta. Puteti sa urmati pe altii insa doar justificat, doar daca oamenii aceia au dovedit ca au dreptate.

Astea fiind spuse, intrebati-va, raspundeti-va, actionati – nu invers!

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: