Sportul generează fericire

Da, sportul, practicat in mod regulat si in mod corect, are un efect pozitiv asupra organismului uman și anume atunci cand facem mișcare creierul nostru produce o substantă care se numește serotonină si care este responsabilă de starea noastră de bine. Adică, atunci cand nivelul nostru de serotonină este scăzut, devenim triști.

Eu, fiind sportivă de mică, știu beneficiile sportului și il recomand, in special femeilor și copiilor. De ce? pentru ca femeile pierd serotonina mult mai repede din organism decat bărbatii, din cauza constructiei biologice, iar copiii trebuie obișnuiti să crească sănătos.

Serotonina este foarte importantă deoarece ne ajută să avem și un somn odihnitor, astfel se reduc stresul si oboseala. Aceasta substantă se produce și după ce mancam ceva ce contine glucoză, respectiv dulciuri.

Poti să ai o stare de bine permanentă prin consumarea produselor dulci, de preferat, care nu contin prea mult zahăr, și prin eliminarea unor substante nocive din organism practicand sportul preferat.

Astfel, recomand persoanelor care au kilograme in plus, nu să renunte la dulciuri ci să descopere sportul care li se potrivește si să-l practice din plăcere, pentru că, cu cat este mai placut, cu atat va fi practicat mai mult.

Sportul meu preferat ? sunt mai multe: aggressive inline skating, snowboarding, inot / scufundari libere, gimnastica, fotbal, tenis de masă și mișcarea in general – plimbari pe role sau cu bicicleta.

Tu ti-ai ales un sport de practicat?

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: