Bătrânețea nu înseamnă înțelepciune

Ce vreau sa spun cu faptul ca „batranetea nu insesamna intelepciune”? vreau sa spun ca varsta inaintata a unui om nu reflecta neaparat o experienta vasta. Sa ne gandim putin: poti sa ai 60 de ani si sa fi trait toata viata sub acelasi acoperis, sa fi avut copii si nepoti, sa fi facut zilnic aceleasi lucruri ordinare – munca, cumparaturi, mancare, plimbari cu sotul/sotia si cam atat, sau, poti sa ai 20 de ani si sa te fi plimbat de mic prin toata tara si chiar prin alte tari, sa fi vazut alt mod de viata, sa fi experimentat alt tip de educatie si in acelasi timp sa ai viitorul in fata pentru a te casatori, a avea copii si nepoti si pentru a trai frumos alaturi de ei.

Intelepciunea vine odata cu varsta insa in raport cu ceea ce invatam. Conteaza educatia si mediul in care am crescut si in care ne dezvoltam. Conteaza calea pe care am ales sa mergem: avem predilectie pentru lucruri nocive atat noua cat si celor din jur? nicio sansa pentru intelepciune. Ne place sa invatam, sa alegem bunul din tot ce intalnim si sa facem lucrurile in mod corect? intelepciunea vine de la sine.

La ce ne-ajuta intelepciunea? de cele mai multe ori ne ajuta sa ne ferim de probleme in viata, ea reprezzentand un mod de gandire superior prin care lucrurile sunt analizate in detaliu iar concluziile sunt trase cumpatat.

Asadar, inainte de a aplica in viata personala sfaturile primite de la cei mai in varsta, asigurati-va ca persoanele respective au avut si au o viata frumoasa, infaptuita pe dreptate.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: